2017. ápr 13.

Segítsünk a nyuszinak, nyomtassunk tojásokat!

írta: 3D NYOMTATÁS VARINEX
Segítsünk a nyuszinak, nyomtassunk tojásokat!

3D nyomtatással akár művészi szintre is emelhetjük a húsvéti tojáskészítést. A legegyszerűbb nyuszis sütőformától a legizgalmasabb áttört, csipkemintáig bármit elképzelhetünk, mert 3D nyomtatással a legbonyolultabb formák is kinyomtathatók.

20170413_092200.jpg

Miért jó ez?

Mert egyedi alkotást hozhatunk létre, amivel elkápráztathatjuk a locsolókat!  Kisebb kézműves manufaktúrák, cukrászdák pedig egyedi formákat készíthetnek vendégeiknek és gyorsan, egyedi termékkel tudnak reagálni az ünnepekre!

Ezt a szép tojást először megterveztük - egy diákok, magánfelhasználók számára ingyenesen elérhető programmal - az Autodesk Fusion 360-nal, hogy egy 3D nyomtatáshoz szükséges STL fájlt kapjunk. Ezt a programot te is letöltheted itt: bit.ly/Fusion360hungary

collage2s_1.jpg

MakerBot Replicator+ 3D nyomtatóval nyomtattuk ki, ami - többek között ára és mérete miatt is - egy belépőkategóriás nyomtató a 3D nyomtatás világágba, és sok magyarországi iskolában megtalálható. Magáncélokra még így sem olcsó, de dizájnereknek, terméktervezőknek tökéletes választás lehet egyedi elképzeléseik bemutatásához.

makerbot-replicator-desktop-3d-printer.jpg

3D nyomtatott piros tojás!

Ki ne örülne ezeknek a szép, piros PLA alapanyagból nyomtatott egyedi tojásoknak?! Mindkettőt MakerBot 3D nyomtatóval nyomtattuk, a sötétebb színűt átlátszó alapanyagból. A képen nyomtatás közben a támaszanyag is látható, amit utólag távolítottunk el.

collage5.jpg

Aki nem ért a tervezéshez, kész modelleket is letölthet ingyenesen pl. a Thingiverse.com weboldalról. Easter kulcsszóra keresve, számtalan ötletes tervet lehet találni. Szemezgettünk a legnépszerűbbekből:

Itt van például ez az egyszerűbb nyuszi formájú keksz sütőforma:

easter_bunny_preview_featured.jpg

Egyedi csökiöntőformát is készíthetünk, így legalább az lesz benne a csokinyusziban, amit mi szeretnénk:

dsc_0427_display_large_preview_featured.jpg

De akár 3D nyomtatott répába is rejthetjük a cukorkákat, vagy a saját készítésű cukormentes gumicukrokat:

782be65cf07cf469ad069f74b5ed2199_preview_featured.jpg

Kellemes és kreatív húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek sok-sok finomsággal!

3D NYOMTATÁS VARINEX

Szólj hozzá