2017. feb 28.

Versenyelőny 3D nyomtatással

írta: 3D NYOMTATÁS VARINEX
Versenyelőny 3D nyomtatással

A termékfejlesztési folyamatban óriási versenyelőnyt tud biztosítani a 3D nyomtatás, azzal, ha a koncepciótervek mielőbb bemutathatók és tesztelhetők. Ahhoz, hogy ezzel a versenyelőnnyel kisebb tervezőcsapatok és akár magántervezők is élhessenek, fontos lépést tettünk meg a múlt évben. Bár 18 éve professzionális, ipari gyártásra alkalmas 3D nyomtatókat forgalmazunk, és ezekkel szolgáltatunk, tavaly év végén a Stratasys cég koncepcióját követve felvettük portfóliónkba a belépőszintű és megfizethető MakerBot termékcsaládot is.

powerful_tools_module_5.jpg

Nagyon fontos, hogy egy mérnök, designer vagy egy kisebb tervező csapat is be tudja mutatni 3D nyomtatással az általuk felvázolt koncepciót.

Míg a nagy, professzionális ipari gépek egy egész tervező csapatot tudnak kiszolgálni, addig a belépő szintű MakerBot 3D nyomtatók magántervezők, kisebb irodák számára is biztosítani tudják a terméktervek, koncepciómodellek gyors, akár aznapi bemutatását. Óriási előny lesz ez számukra, hiszen egy új ötlet órákon belül kézzel fogható és azonnal tesztelhető tárggyá válik.

3D nyomtatás gyors megtérüléssel

A 3D nyomtatás ipari rendszerként történő alkalmazásával gyors megtérüléssel lehet számolni. Ha egy termékfejlesztésnél számolunk a hagyományos lebontó technológiával készült prototípusok és prototípusszerszámok költségével és figyelembe vesszük a fejlesztés során szükséges szerszámok és termékmódosítások idejét és költségét is, akkor 1-2 éves megtérüléssel számolhatunk egy több millióba esetleg több tízmillióba kerülő ipari gyártó berendezés esetében is. Emellett komoly versenyelőnyt jelent a termékfejlesztés folyamatának drasztikus lerövidítése, és a termék terveinek házon belül tartása, amely a fejlesztési folyamat biztonságát is garantálja.

A magyar piac mindig is ár-érzékeny volt, de gyorsan átlátható a beszerzés előnye és létjogosultsága egy-egy megtérülési számítással. Néhány modell tesztnyomtatás után pedig könnyebben kiválasztható a megfelelő 3D nyomtató. Évente több mint 6 000 különféle terméket gyártunk, esetenként több-százas szériában, amit akár 2 nap alatt is le tudunk gyártani.

Gyárlátogatás

Ahogy a 3D nyomtatás egyre elterjedtebbé és ismertebbé válik, úgy egyre többen fordulnak hozzánk olyanok, akik szeretnék megismerni és megérteni a 3D nyomtatást. Az ipari ügyfelek mellett start-up-ok, egyetemi hallgatók is érdeklődnek a 3D nyomtatás, mint a jövő technológiája iránt. Bemutatótermünkben egy mai, modern digitális gyárban körbevezetjük az érdeklődőket. Bízunk benne, hogy a mintadarabok vagy kész termékek gyártásnál egyre többekben merül majd fel a 3D nyomtatás, mint lehetséges előállítási technológia.

Gyárlátogatáson minden hónapban részt vehetnek nálunk az érdeklődők, amin, Magyarországon egyedülálló módon, a tervezőmegoldásoktól a legmodernebb termékfejlesztési platformokon át a 3D nyomtatási technológiákig betekintést nyújtunk számukra. Ezek a programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek, hogy a jelentkezők érdeklődése alapján leginkább személyre tudjuk szabni a technikai bemutatást.

Itt regisztrálhatsz következő gyárlátogatásunkra: 

3dnyomtatas.varinex.hu/gyarlatogatas

Szólj hozzá