2017. feb 10.

3D nyomtató irodai felhasználásra

írta: 3D NYOMTATÁS VARINEX
3D nyomtató irodai felhasználásra

A 2017. február 6-án bemutatott legújabb 3Dnyomtatók különlegessége, hogy irodai felhasználásra készültek. A Stratasys cég – a 3D nyomtatók egyik vezető gyártója – azzal a céllal fejlesztette ki az F123 sorozatot, hogy kisebb irodák, tervezőcsoportok számára is elérhető legyen egy megfizethető, nagy teljesítményű, gyors prototípus-készítő megoldás.

cadoffice_s.jpg

Végre egy nagy teljesítményű, mégis iroda- és felhasználóbarát 3D nyomtató!

A Stratasys F123 sorozat ötvözi a nagy teljesítményű FDM technológiát (Fused Deposition Modelling, azaz olvasztott huzallerakás) a GrabCAD Print szoftver nyomtatást támogató funkcióival, ami leegyszerűsíti a 3D nyomtatást, megkönnyíti a gyártás előkészítését. Így villámgyorsan készíthetünk prototípusokat a koncepciótervek fejlesztéséhez, ellenőrzéséhez, de összetett, bonyolult alkatrészeket is kinyomtathatunk.

A Stratasys F123 sorozat nyomtatói

Az F123 sorozaton belül 3 féle nyomtató érhető el: F170, F270 és F370. Termékenként változik a nyomtatási munkaterület mérete és a felhasználható alapanyagok típusa is. 4 féle alapanyag érhető el, összesen 10 féle színben: PLA, ABS-M30ASA és PC-ABS. A vázlatok gyors elkészítéséhez az olcsó és környezetbarát PLA alapanyagot javasoljuk. Az ASA és az ABS anyagokból keményebb, erősebb, tesztelhető modelleket nyomtathatunk, a PC-ABS alapanyagból pedig már mérnöki minőségű alkatrészeket készíthetünk.stratasys_f123_series3small.jpg

Design a Designworkstől

A komplex 3D nyomtatók tudása mellett külső megjelenésük sem marad el. Nem kisebb név, mint a BMW csoporthoz tartozó Designworks cég fémjelzi a dizájnt és az ergonomikus kialakítást. A Stratasys és a Designworks együttműködése szakszerűen kialakított, felhasználóbarát 3D nyomtatót eredményezett.

Ha szívesen olvasnál részletesebb technikai adatokról is, kattints a Stratasys F123 weboldalra!

Szólj hozzá