2016. aug 30.

Kirepültek a MagikMe Pillangói

írta: 3D NYOMTATÁS VARINEX
Kirepültek a MagikMe Pillangói

Újabb álma valósult meg a MagikMe tervezőinek. És ha az ő álmuk megvalósul, attól a gyerekek is boldogabbak lesznek. Mert nekik álmodják meg a legszuperebb játszótereket!

magikme_terv_s.pngFotó: MagikMe

Már több mint egy éve követjük nyomon a MagikMe munkáit. Adott egy anyuka, aki három gyerekkel járja a játszótereket. Csakhogy egyikük, Jancsika súlyosan mozgáskorlátozott, így csak messziről nézheti, ahogy testvérei hintáznak, libikókáznak, mert ezeket a játszótéri eszközöket csak ép társai tudják használni. A szülők olyan játszótérről álmodtak, ahol ép és mozgáskorlátozott gyerekek végre együtt játszhatnak.

Speciális játszótér, mint álom

A MagikMe alapítói közül többen sérült gyermeket is nevelnek. Összefogtak és olyan játszótéri játékokat terveztek, amelyek a sérült és az ülni még nem tudó gyerek számára is biztonságos játékélményt nyújtanak. Közösségi finanszírozással megszerezték az első prototípus legyártásához szükséges kezdőtőkét.

Mini prototípus 3D-ben kinyomtatva

Mi 3D nyomtatással siettünk a segítségükre, és kinyomtattuk a Pillangó névre keresztelt speciális játék (valóban pillangóra hasonlító) modelljét. SLS technológiát, azaz szelektív lézer szinterezést alkalmazva poliamidporból nyomtattuk ki a mintamodelleket, hogy ha kicsiben is, de be tudják mutatni, hogyan nézne majd ki, hogyan használható ez a játék.

magikme_3dprint.jpg

Épülnek a játszóterek

Az index.hu a napokban számolt be a világ legjobb játszóterének megnyitásáról Nyíregyházán, ahol már nemcsak a MagikMe Pillangót, hanem a Bucka névre keresztelt magasított homokozót is használhatják a gyerekek. Így kerekesszékkel is oda tudnak gurulni, és együtt játszhatnak ép barátaikkal.

magikme_jatszoter.jpgMagikMe játszótér. Fotó: magikme.blog.hu

Fantasztikus munkát végez a MagikMe csapata, és biztosak vagyunk benne, hogy sok-sok helyre elrepülnek még a Pillangók, és a Buckát, a speciálisan kialakított homokozót is örömmel használják majd a gyerekek.

Ha érdekel, hogy hol vannak és lesznek még hasonló játszóterek, nézd meg a MagikMe weboldalát: www.magikme.net

Szólj hozzá